Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Saturday, March 26, 2016

Inval Fiod bij vastgoedbaasje Peter Bakker wegens belastingontduiking

 
Pech voor Peter Bakker. De flamboyante stenenschuiver ligt momenteel onder de loep van het OM wegens vermeende belastingontduiking. 
 
Lees ook: Zo viert het modellenmeisje van miljonair Peter Bakker haar 30e verjaardag, met Doutzen Kroes (foto’s, video’s)

Samen met broer Mark is Peter Bakker een bekende Nederlandse vastgoedbelegger die niet schuw is wat media-aandacht. Vorige maand viel de Fiod binnen in twee villa’s van de broers aan de Amstel om bewijsmateriaal te verzamelen voor de vermeende fiscale fraude. Dat meldt het FD.

De broers, die in het circuit ook wel de Baker Boys worden genoemd, hebben via hun Overvast bv een imposante vastgoedportefeuille van €103 miljoen. Zo bezitten ze onder meer winkelpanden in de PC Hooftstraat en de De Lairessestraat. Het eigen vermogen bedraagt €30 miljoen.

Peter en Mark Bakker worden ervan verdacht een pand opzettelijk te laag te hebben gewaardeerd. Voor fiscalisten is dit een indicatie van het ontduiken van overdrachtsbelasting. Dit gebeurt meestal bij transacties tussen aan elkaar gelieerde partijen. Het voordeel van te lage overdrachtsbelasting wordt dan onderling verdeeld.

Volgens een woordvoerder van Overvast gaat het hier slechts om een ‘fiscale discussie’. ‘Ze zien de uitkomsten van het onderzoek met vertrouwen tegemoet en verlenen hieraan hun volledige medewerking.’

Peter Bakker was de laatste tijd vooral in het nieuws vanwege zijn relatie met het Russische topmodel Natasha Poly. Zij gaven elkaar in 2011 het jawoord in St. Tropez. Afgelopen zomer vierde zij haar 30ste verjaardag in Ouderkerk aan de Amstel op zo’n grootse wijze dat ook Doutzen Kroes, allerhande collega Russische modellen en de Italiaanse en Amerikaanse Vogue langskwamen.

0 comments:

Post a Comment